A Hang Világnapja 2016

Minden év április 16-a a hang világnapja (World Voice Day). A World Voice Day-t 2003 óta ünnepli a világ Kanadától kezdve egészen Malaysiáig idestova 48 országban. A világnap célja, hogy felhívják az emberek figyelmét az emberi hang sokszínűségére – a tudományban és a művészetekben. A világnap alkalmából az FPSZ is számos programot szervez április 13-18 között.

Részletes programismerettő (.pdf formátumban)

Online lapozható formátum

hang_vilagnapja_cover_2016

 

Szeretettel adjál hangot!

Dr. Balázs Boglárka fül-orr-gégész, foniáter szakorvos előadást és gyakorlati bemutatót tartott április 23-án a gyermekkori rekedtség kezeléséről a Kastélydombi Általános Iskolában.

szeretettel_adjal_hangot

„Szeretettel adjál hangot” címmel hirdette meg a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi Tagintézménye a hang világnapjához kapcsolódó rendezvényt. A szlogenhez érdekes történet tartozik. Dr. Balázs Boglárka fiatal orvos volt, amikor egyik páciense rekedtség panaszával fordult hozzá. A vizsgálat során kiderült, hogy helytelen hangképzési technika okozta a betegséget, ezért hangterápiát javasolt neki. Miután sehogy sem javult a beteg állapota, egy alkalommal a szakorvos azt mondta neki, hogy „szeretettel adjon hangot”. Ez a mondat volt a kulcs a gyógyuláshoz. Azóta is erre biztatja pácienseit. A folytatás olvasása →

A Hang Világnapja

Meghívó

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat az idei évben is csatlakozik a nemzetközi Hang Világnapja alkalmából szervezett programsorozathoz.

Ennek keretében április16-án, csütörtökön 14 órai kezdettel Dr.Balázs Boglárka fül-orr-gégész, foniáter előadást tart „Feladatok a pedagógus hangjának védelmében” címmel.

Az eseményre szeretettel várunk minden érdeklődő pedagógust, óvodapedagógust, logopédust és a szakszolgálatok dolgozóit.

Helyszín:

Csalogány Óvoda, Általános Iskola ,Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon

1034 Budapest, San Marco utca 48-50.

A programon való részvétel ingyenes.

A Hang Világnapja alkalmából rendezett további programjaink részletes ismertetője elérhető erre a linkre kattintva!