Gyógyszer szedése ADHD esetén

Alsó tagozatos kisfiamat ADHD-szindrómával diagnosztizálták. Gyógyszeres kezelést is javasolt neki az orvos, én viszont nem szeretném, hogy a gyermekem gyógyszert szedjen. Enélkül nem gyógyulhat meg?

Kedves Éva!

A izgő-mozgó hiperaktív gyerekek problémája egyre gyakoribb manapság. Sokszor teszik fel a szülők a kérdést, mi a helyes döntés, ha ebben a szindrómában érintett a gyermekük. Gyógyszerrel vagy nélküle érdemes végigcsinálni a kezeléseket? A pszichiáterek véleménye szerint sok gyógyszer kellemetlen mellékhatásokat okoz, és bár enyhíti a panaszokat mégsem hozza meg a kívánt eredményt.

Az új generációs készítmények szerencsére jó eredménnyel válnak be, másfél-két évig javasolt a szedésük és valóban tartós változást hoznak a panaszok kezelésében. A tanulási teljesítmény, és a közösségben való alkalmazkodás a tapasztalatok szerint jó minőségű gyógyszerrel hatékonyan kezelhető, a szülők és a pedagógusok egyaránt látványos pozitív változást tapasztalnak. A gyermek kiegyensúlyozottabbá válik, a hangulati változékonysága, és az impulzivitása enyhül, a befelé fordulás helyett tartósan nyitottá válik és könnyebben alkalmazkodik a közösségi helyzetekben is.

Érdemes tudni, hogy a rendszeres jógafoglalkozások, a relaxációs gyakorlatok otthoni beiktatása, illetve a homeopátiás kezelések ugyancsak jó eredménnyel válnak be. A legtesthezállóbb megoldás érdekében javaslom, kérje pszichiáter, vagy homeopata orvos tanácsát.