Milyen úszás javasolt ferdenyak esetén?

Szülői kérdés:

Ferdenyakat állapított meg az orvos a lányomnál. Elkezdtük a gyógytornát. Az úszás is jót tesz ilyenkor?

Kedves Attila!

Enyhébb problémánál az időben megkezdett tornával és gyógyúszással teljes gyógyulásra számíthatunk. A komolyabb elváltozások makacsabban gyógyulnak, ezért ebben az esetben az úszás mellett egyéb kiegészítő terápiára és kezelésre is szükség lehet, ezekről orvos tanácsát kérdezzük!

Figyeljünk arra, hogy minden uszodai foglalkozás előtt alaposan melegítsük be a nyakizmokat! Az úszás oktatását először a gyorsúszás tanításával célszerű kezdeni, csak utána térjünk rá az oldalúszásokra, a mellúszásra és a hátúszásra. A legideálisabb úszásnem a gyorsúszás.

Mi a különbség a gyógytestnevelési úszás és a gyógyúszás között?

Szülői kérdés:

A barátom kislánya gyógytestnevelési úszásra jár, az én fiam gyógyúszásra. Habár egykorúak, mégsem járhatnak ugyanabba a csoportba. Mi a különbség a kétféle úszás között, kinek javasolt az egyik, illetve a másik?

Kedves Balázs!

A kétféle úszást könnyű összekeverni, első pillantásra nem nyilvánvaló miben különbözik a kettő. A gyógytestnevelési úszás a szakszolgálati tevékenységek közé tartozik, és az iskola szervezésében jutnak el a gyerekek az órákra. A folytatás olvasása →