beilleszkedési/tanulási/magatartási nehézség (BTM)

beilleszkedési/tanulási/magatartási nehézség (BTM) Nevelési tanácsadás Szülői kérdések

Beilleszkedési problémák esetében mi segíthet?

14 éves fiamnak beilleszkedési problémái vannak. Tud ebben a szakszolgálat segíteni? Kedves Ildikó! Keresse bátran problémájukkal a pedagógia szakszolgálatot. A fővárosi intézményekben felkészült szakemberek dolgoznak, akik nevelési tanácsadás keretében hatékony…Tovább olvasomBeilleszkedési problémák esetében mi segíthet?

beilleszkedési/tanulási/magatartási nehézség (BTM) sajátos nevelési igény (SNI) Szakértői bizottsági tevékenység Szülői kérdések

Kaphatnak-e a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók tantárgyi értékelés és minősítés alól felmentést?

Eddig sajátos nevelési igényű volt a fiam a tanulási zavara miatt, azonban annyit javult az állapota a fejlesztések hatására, hogy mára már csak tanulási nehézséggel küzd (BTMN). Milyen lehetőségek vannak, hogy az iskolában kapjon segítséget a követelményeket teljesítésében? Változott a jogszabály?…Tovább olvasomKaphatnak-e a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók tantárgyi értékelés és minősítés alól felmentést?

beilleszkedési/tanulási/magatartási nehézség (BTM) Szakértői bizottsági tevékenység Szülői kérdések

Nyelvtanulás alóli mentesítés figyelemzavar esetén

Negyedik osztályos kisfiamat figyelem zavarral diagnosztizálták. Habár erre még nem került sor, mégis megnyugtatna, ha német nyelvből az értékelés és minősítés alól felmentést kapna. Jól gondolom-e, és valóban  jól jár-e a mentesítéssel?…Tovább olvasomNyelvtanulás alóli mentesítés figyelemzavar esetén