Címke: iskolaváltás

iskolás korosztály Óvoda és iskolapszichológia Szülői kérdések

Iskolaváltás – mit tegyünk, ha nem tud beilleszkedni a gyerekünk?

Ötödik osztályos kisfiam nagyon jól teljesít a suliban, ezért idén szeptemberben elhoztuk őt egy erősebb iskolába, hogy minél jobban tudjon fejlődni. Sajnos az új osztályban nem érzi jól magát, és romlani kezdtek a jegyei. Teljesen tanácstalanok vagyunk, mit tegyünk. Vigyük vissza a régi iskolába?…Tovább olvasomIskolaváltás – mit tegyünk, ha nem tud beilleszkedni a gyerekünk?

középiskolás korosztály Óvoda és iskolapszichológia Szülői kérdések

Iskolaváltás év közben

Egy kissé bonyolult 17 éves kamaszlány édesanyja vagyok. Szerintem jó képességű gyerek, de az utóbbi időben elkezdett egyre rosszabbul tanulni. Ráadásul a napokban kijelentette, hogy el akar jönni ebből az iskolából. Teljesen tanácstalan vagyok, erőszakoskodni sem akarok. Hová tud menni év közben, lehet egyáltalán ilyenkor váltani?…Tovább olvasomIskolaváltás év közben

iskolás korosztály magatartási nehézségek Nevelési tanácsadás Óvoda és iskolapszichológia Szülői kérdések

Mikor érdemes iskolaváltást fontolgatni?

Gyermekem sokat rendetlenkedik órán, a tanárok rendszeresen panaszkodnak emiatt. Nem tudom, mi tévő legyek, ráadásul a helyzet egyre rosszabb. Már az is eszembe jutott, hogy elviszem egy másik iskolába. Mit tegyek?…Tovább olvasomMikor érdemes iskolaváltást fontolgatni?