Címke: nyelvlökéses nyelés

beszédproblémák Logopédia Szülői kérdések

Nyelvlökéses nyelés lehet az oka a fogszabályozás hosszú távú eredménytelenségének

Móni lányom hatodik osztályos, most kapott fogszabályozót, és nagyon nehezen szokik hozzá. Korábban már volt neki kivehető, ami helyreállította a fogsorát, de most újra elmozdultak a fogai. Az egyik anyuka azt javasolta, hogy nézessük meg nincs-e nyelvlökéses nyelése, mert a fiának az volt. Hogyan lehet ennek utánajárni?…Tovább olvasomNyelvlökéses nyelés lehet az oka a fogszabályozás hosszú távú eredménytelenségének

beszédproblémák Logopédia Szülői kérdések

Mikor érdemes nyelvlökéses nyelés terápiát kezdeni?

Második osztályos kisfiamnál nyelvlökéses nyelést állapítottak meg. Azt javasolták, hogy csak szeptembertől kezdjük a terápiát, hogy nyáron ne kelljen félbeszakítani a kezeléseket. Nem lenne jobb ha már most is járna? Aggódom, hogy addigra még rosszabb lesz a helyzet.…Tovább olvasomMikor érdemes nyelvlökéses nyelés terápiát kezdeni?

beszédproblémák Logopédia Szülői kérdések

Fogszabályozó viseléssel, vagy a nyelvlökéses nyelés javításával érdemes kezdeni?

Harmadik osztályos gyermekemnek fogszabályozót javasolt a fogorvos, pedig nyelvlökéses nyelést is felfedeztek nála. A fogszabályozás nem akadálya a nyelvlökéses nyelés gyógyulásának?…Tovább olvasomFogszabályozó viseléssel, vagy a nyelvlökéses nyelés javításával érdemes kezdeni?