Címke: felmentés

beilleszkedési/tanulási/magatartási nehézség (BTM) sajátos nevelési igény (SNI) Szakértői bizottsági tevékenység Szülői kérdések

Kaphatnak-e a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók tantárgyi értékelés és minősítés alól felmentést?

Eddig sajátos nevelési igényű volt a fiam a tanulási zavara miatt, azonban annyit javult az állapota a fejlesztések hatására, hogy mára már csak tanulási nehézséggel küzd (BTMN). Milyen lehetőségek vannak, hogy az iskolában kapjon segítséget a követelményeket teljesítésében? Változott a jogszabály?…Tovább olvasomKaphatnak-e a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók tantárgyi értékelés és minősítés alól felmentést?

sajátos nevelési igény (SNI) Szakértői bizottsági tevékenység Szülői kérdések

Mi indokolja a mentességet érettségi vizsgán sajátos nevelési igényű fiataloknál?

Tizennyolc éves elmúltam, és még nem érettségiztem, a tanulói jogviszonyom pedig már megszűnt. Középiskolás koromban sajátos nevelési igény miatt több tárgyból is felmentést kaptam az értékelés és minősítés alól. Ha most szeretnék érettségizni, érvényes marad a korábbi felmentés, vagy esetleg választhatok más érettségi tárgyat is? Előre is köszönöm a válaszát.…Tovább olvasomMi indokolja a mentességet érettségi vizsgán sajátos nevelési igényű fiataloknál?

Nevelési tanácsadás Szülői kérdések tanulással kapcsolatos nehézségek

Mikor jogosult a hallássérült gyermek tanulási könnyítésre vagy felmentésre?

Norbi fiam egyoldali hallássérült. Az iskolában ez gyakran okoz problémát, amikor angol órán magnóról hallgatnak szövegeket. A tanárnője csak akkor tud felmentést adni neki, ha papírt hozunk róla, hogy jogosult rá. Kihez forduljak segítségért?…Tovább olvasomMikor jogosult a hallássérült gyermek tanulási könnyítésre vagy felmentésre?

sajátos nevelési igény (SNI) Szakértői bizottsági tevékenység Szülői kérdések

Felmentés vagy könnyítés érettséginél, ha gyermeke szövegértési problémával küzd

A fiamnak szövegértési problémák okoznak nehézséget, ezért érettségi előtt két hónappal az írásbeli helyett a szóbeli számonkérést javasolták a tanárai. Nem teljesen értem, miért. Ekkora a baj? Mikor jár a tantárgyi felmentés és mi a haszna?…Tovább olvasomFelmentés vagy könnyítés érettséginél, ha gyermeke szövegértési problémával küzd

sajátos nevelési igény (SNI) Szakértői bizottsági tevékenység Szülői kérdések

Hol diagnosztizálható a számolási zavar 18 éves kor után?

Elmúltam 18 éves, középiskolás koromban nem sikerült az érettségim matematikából. Később újra próbálkoztam, akkor is megbuktam. Lehet, hogy diszkalkuliás vagyok? Kitől kérhetem a vizsgálatot, ha a pedagógiai szakszolgálatban már nem vizsgálnak meg, és nem veszek részt a köznevelésben?…Tovább olvasomHol diagnosztizálható a számolási zavar 18 éves kor után?