A számolási nehézségek kezelésében a gyógytestnevelés is segíthet

Szülői kérdés:

Óvodás gyermekem az óvodai foglalkozásokon nehezebben barátkozik a számolással, mint a társai, ezért fejlesztő pedagógus is foglakozik vele. A gyógytestnevelés segíthet neki a gyorsabb fejlődésben?

Kedves Emese!

Bizony segíthet! Sokan nem is gondolnák, hogy a részképesség zavarok, mint például a fejlesztést igénylő számolási nehézségek könnyebben és gyorsabban javulnak, ha a hagyományos gyógypedagógiai foglalkozások mellett mozgásfejlesztéssel is segítjük a gyógyulást. A játékos óvodai gyógytestnevelés nemcsak a gerinc egészségét szolgálja, hanem abban is segít, hogy a gyermek minél könnyebben vegye az iskolakezdés nehézségeit, és később jól alkalmazkodjon az új körülményekhez és kihívásokhoz.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a megelőzés fontosságát akár a részképesség zavarok, akár a mozgásszervi eredetű problémák kezelésében. A kisebbek gyógyulása sokszor látványosabb, mint a nagyobbaké. Az egymást kiegészítő speciális torna és fejlesztő terápia csodákra képes, és gyors javulást eredményez, érdemes tehát mihamarabb elkezdeni, akár már az óvodában!